2005.12.20.
mész
Az Építészek Házában dr. Kolber István miniszter adta át a díjakat

Kós Károly-díj 2005

Kós Károly születésének évfordulója alkalmából minden év decemberében adják át a Kós Károly-díjat, mely "a településvédelem és a településszépítés területén kimagasló eredményt elért személyek és szervezetek" elismerése. Idén dr. Kolber István miniszter adta át a díjakat az Építészek Házában december 19-én rendezett ünnepségen, melyen többek között jelen volt Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Borsai László, az OLÉH elnöke, Fegyverneky Sándor, az OLÉH elnökhelyettese és Reischl Gábor, a MÉSZ elnöke.

Egyéni díjban részesült

Olajos Csaba észak-magyarországi területi főépítésze, a történeti és népi építészeti értékek megőrzésében - köztisztviselői feladatain túl - kifejtett több-évtizedes szervező és publicisztikai tevékenységéért.

Dr. Pomozi István faipari mérnök, műemléki tervező a műemlékek és népi építészeti értékek szakszerű védelmében kifejtett több-évtizedes munkásságáért.

U. Nagy Gábor Ybl-díjas építész, a nyugat-magyarországi Őrség területén kifejtett érték-megőrző, példamutató építészeti és közérdekű munkásságáért.

Winkler Barnabás építész a budai "hap" Galéria létrehozásáért és példamutató működtetéséért, a XX. században alkotó, már elhunyt kiváló építészek és képzőművészek életművének bemutatásáért és emlékük ápolásáért.

Közösségi díjban részesült

A budapest-budafoki Savoyai Jenő Asztaltársaság a budafoki és nagytétényi helyi építészeti értékek gondozásáért és az értékmentő közéletiségben való példamutatásért.

A sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület a városi közterületek szépítésében, fásításában, a város híres szülöttei emlékének ápolásában és az országos ifjúsági örökségvédő tábor ez évi megszervezésében kifejtett áldozatos tevékenységükért.

cím:
szerző: